U.K. stapt, hoe dan ook, uit Schengen

Een aantal Engelse topondernemers spraken zich hier vorige week onomwonden uit voor uittreden uit de EU. En ook vooraanstaande economen zijn inmiddels van mening dat Engeland in het financieel/ economische wereldspel zonder de Europese Unie beter af is. Tenslotte deed Boris Johnson, burgemeester van het financieel/ economische hart van Europa, nog een duit in het zakje door te stellen dat Britain bereid moet zijn om van de EU afscheid te nemen. “Ook zonder Europa gaat Engeland met een vrij handelsakkoord een glorieuze en veelbelovende toekomst tegemoet” De burgemeester gaat ervanuit dat het parlement de wens van de Britse bevolking zal respecteren.

Maar mevrouw Merkel maakt zich zorgen want die ziet bij een Brexit de bui al hangen. Ze vreest een klap voor de Duitse auto fabrikanten. Haar pro- Europa standpunt is eigen belang en niet in het voordeel van Engeland of de rest van Europa.

Tijdens zijn kruistocht door Europa sprak David Cameron eerst met de Nederlandse premier Mark Rutte. Voor wat het waard is. De boodschap aan de Europese regeringsleiders is verder hetzelfde. Engeland wil de grenzen weer sluiten en uit het Schengen akkoord stappen. Ook wil de U.K. regering eerder gemaakt jusititiële afspraken met de rest van Europa ontbinden en bevoegdheden terughalen.

Het is kiezen of delen voor Brussel. Maar wat er ook uit de bus komt; het Verenigd Koninkrijk zal binnen het Europese continent een status aparte krijgen.

Een hoopvol vooruitzicht want zoals de U.K. economie nu door Oost Europeanen wordt geplunderd en EU regelgeving wordt gemolesteerd is totaal onaanvaardbaar.

Tel daar nog bij de vluchtelingen uit Africa waar alle EU landen verplicht een deel van moeten opvangen en het rampscenario is compleet.

En dan het aanhoudende Griekse drama. Tot een Grexit zal het wel niet komen. De EU zal zich er wederom uitsjoemelen en de belastingbetalers opnieuw met bezuinigingen aanspreken.

Maar de vreugde zal tijdelijk zijn. Oud bankier Greenspan ziet voor de Euro en Europa geen toekomst meer. De Euro zal uiteindelijk vallen en daarmee Europa.

Dat een Brexit volgens Eurofielen een ramp zou zijn is een leugen die in de schieroneindige reeks, waarmee het Europese project is omgeven, past.

Iedere dag dat de Euro en Europa blijven voort bestaan wordt de schade voor alle betrokkenen groter. Als gevolg van minder Europa zal de positie van de Engelse schatkist herstellen. Daarop vooruitlopend heeft de regering al gemeld dat de komende vijf jaar een reeks belastingtarieven niet zal worden verhoogd.

Nederland staat intussen op zijn kop nadat bekend is geworden dat de toenmalige minister van Financiën, de Christen Democraat Jan Kees de Jager, de burgers heeft bedrogen door destijds tegen beter weten in te verklaren dat de steun aan de Grieken absoluut zou worden terugebetaald.

Het NL ministerie van Financiën is intussen in opspraak omdat volgens De Telegraaf een miljarden naheffing van de EU klakkeloos zou zijn betaald zonder dat de ambtenaren er inhoudelijk iets van snapten. De Minister van Financiën zou zonder enig onderzoek hebben verklaard dat de heffing terecht is.

Financieel zit Nederland door alle aderlatingen richting Europa aan de grond. Zelfs voor de politie is niet genoeg geld meer om alle bureau’s open te houden.

Is het niet eens tijd voor een EU in/out referendum in de lage landen?