Wolfgang Schäuble Superstar

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble zei vrijdag gekscherend dat hij eigenlijk niet weet wat er met de Grieken is afgesproken. “Ik weet alleen dat ze meer geld willen”

Humor of niet. Hij heeft gelijk. Het is een non akkoord waar niemand, inclusief de Griekse premier, in gelooft. Schäuble lijkt wel de enige beschaafde politicus in Europa die met ferme uitspraken de vinger op de zere plek legt.

De meeste volksvertegenwoordigers hebben, geheel in traditie van de Euro, zich opnieuw een slag in het rond gesjoemeld en kiezers massaal bedrogen. Het Griekse “neen” is door de eigen regering finaal genegeerd en in andere Euro landen zijn de belangen van belastingbetalers wederom verkwanseld.

Eurofiele politici weten verdraaid goed dat ook de laatste overwinning slechts een genot voor het moment is en de Euro en het Europese idee uiteindelijk in thin air zullen verdwijnen.

Europa staat inmiddels symbool voor alles wat de inwoners niet willen. Het is een geldverslindend gedrocht dat het beste zo snel mogelijk ter ziele gaat. Hier in Engeland zien de tegenstanders van Europa een Grexit als welkome opstap naar een Brexit.

Het gesloten akkoord is gelukkig op dit moment nog niet veel meer dan een basis afspraak om verder te praten. Maar zowel het IMF als deskundigen binnen Europa stellen dat de Griekse schuld zonder kwijtschelding onhoudbaar is. Ex financiën Minister Varoufakis liet de BBC vandaag in een interview weten dat de in het voorlopige akkoord besproken hervormingen zullen falen.

Met andere woorden; er is nu een afspraak gemaakt om te gaan onderhandelen over een nieuw steunprogramma dat zonder kwijtschelding geen enkele zin heeft. En kwijtschelding is een absoluut taboe. De kiezers is immers altijd voorgehouden dat het geleende geld zou terugkomen.

Gode zij dank gaat er voorlopig niet meer geld dan een nood krediet naar Griekenland. Ik vernam dat de ECB de geldkraan nog steeds zoveel mogelijk probeert dicht te houden.

De rol van het IMF is net zo dubieus als van de Europese politici. Pijnlijk kwam deze week aan het licht dat het IMF al in 2012 wist dat de steunprogramma’s zonder kwijtschelding geen zin hebben.

Maar inmiddels heeft de nutteloze financiele aderlating richting Griekenland her en der in Europa wel tot enorme bezuinigen geleid waardoor onder andere in Nederland de zorg op tal van onderdelen is kapot bezuinigd, politiebureau’s zijn gesloten en de brandweer moet inkrimpen.

Vooral linkse politici willen graag een zogenaamd sociaal europa. Het noorden mag daarvoor financieel bloeden. De Nederlandse S.P. is een van die voorstanders. Ze zijn totaal vergeten dat het juist hun aanhang is die door de bezuinigingen in de problemen komt.

Dat de (Noord) Europese belastingbetalers -als er een nieuw steunpakket komt- opnieuw fiscaal moeten bloeden is een lastige horde die alsnog op veel weerstand zal stuiten. Een Grexit is later dit jaar daarom nog steeds mogelijk, zo verwacht Schäuble.

Zowel voor de Grieken als Europa is een Grexit beter dan de meeste politici u willen wijsmaken. Een goedkope Drachme is prima voor de Griekse export.

Ja, een Grexit is slecht voor Euro parasiet Frankrijk. Die arrogante president weet dondersgoed dat bij een Grexit zijn land ook aan de beurt komt. Zijn liefde voor Griekenland heeft niets te maken met historische verbondenheid, zoals een correspondent van het NPO journaal leuterde. Het is niets anders dan eigen belang.

De ondemocratische natte Eurodroom gaat sooner or later ter ziele. Maar dat is wat een groot deel van de Europeanen stiekem hoopt. Er is geen legitieme reden meer om het Europa project in stand te houden. Het Europese project is een klucht met hoofdzetel in het land der kluchten en een geldverslindend bijkantoor in Straatsburg. Stoppen en ontmantelen; dan kunnen we eindelijk over tot herstel van de welvaart in Europa.