RTL4 biedt Genderkliniek zendtijd aan

De virtuele Genderkliniek is door RTL4 benaderd om in een eigen programma item aan de kijkers uit te leggen wat de kliniek doet en waarin ze zo goed is.

In het nog vrij nieuwe programma “Medical Travel” wil de commerciële zender Genderkliniek Nederland de kans bieden eens uit te leggen hoe de vork nu echt in de steel zit. Verder zou de Genderkliniek het RTL4 logo op de website mogen plaatsen.

Tegen betaling van ruim 4500 euro kan de Genderkliniek, binnen het programma Medical Travel, 3 minuten zendtijd op zondagmiddag krijgen en daarbij ook nog de eindregie.

Afgezien van het feit dat we helemaal geen reclame mogen maken en de gevraagde 4500 euro door de beherende Stichting, die voornamelijk pro Deo werkt, niet kan worden opgebracht, bestaat geen enkele behoefte om op deze manier de Genderkliniek te promoten of dingen recht te zetten.

Patiënten die zich voor informatie bij Genderkliniek Nederland melden hebben al geen enkele boodschap aan de onjuiste berichtgeving en verbale lasterlijkheden door sommige media.

Ze weten dat op een correcte manier binnen het wettelijjke kader de begeleiding en informatie wordt verzorgd. Veel ouders voelen zich zelf ook slachtoffer. Als gevolg van de aanhoudend tendentieuze berichtgeving over geslachtskeuze durven ze nauwelijks over hun wens in het openbaar te praten. De media repressie is enorm.

De “draai” die ze bij RTL4 nu hebben gemaakt is wel frappant. Tot nu toe kreeg de Genderkliniek bij deze zender geen poot aan de grond.

Inmiddels valt de Hilversumse TV in de categorie oude media. Het is en blijft eenrichtingverkeer terwijl een beetje ontwikkelde burger tegenwoordig graag interactie wil.

Het is al lang over en uit met de heerschappij en belangrijkheid van de traditionele media.

Steeds meer burgers staan bovendien argwanend tegenover berichtgeving door de zichzelf steeds weer boven de wet plaatsende mainstream media. Het is niet zomaar dat mensen volop hun toevlucht nemen tot alternatieve nieuwsbronnen

De mainstream nieuws outlets hebben de democratie tot een mediacratie gemaakt.