Texaanse overheid richt eigen bank op

In Texas is iets interessants aan de hand. Net als in Europa groeit de weerstand tegen de federalisering. In Europa is men klaar met Brussel en in de V.S. groeit de weerstand tegen de bemoeienis vanuit Washington. In verschillende Amerikaanse Staten ontstaan bewegingen die onafhankelijkheid nastreven.

Hoofdoorzaak is, net zoals in Europa, het geld, ofwel de centraal opgelegde armoede. Zoals in Europa inwoners het met de ECB en Draghi gehad hebben zijn steeds meer inwoners van verschillende Amerikaanse staten het geld ontwaardende gemanipuleer van de Federal Reserve beu.

Ondanks de hoge beurskoersen gaat het ook in Amerika niet goed. Dat zie je terug in o.a. de olieprijs en vooral de beursreacties zodra er maar zelfs wordt overwogen om de bankrente daar te verhogen.

In Texas is het wantrouwen inmiddels zo groot dat de regering heeft besloten om los van het federale systeem een bank op te richten waarbij de ingelegde tegoeden weer ouderwets met Goud zijn gedekt.

Hier een link naar een van de vele artikelen die afgelopen dagen in Amerikaanse kranten verschenen.

http://www.thenewamerican.com/economy/economics/item/21271-texas-launches-gold-backed-bank-challenging-federal-reserve

Tenslotte groeit in Amerika de onrust over Obamacare. De premies voor deze zorgverzekering die burgers gedwongen krijgen opgelegd zouden volgend jaar met 50% of meer stijgen. Laten we hopen dat de Republikeinen snel in het Witte Huis terugkeren.