Terwijl mevrouw Clinton haar man alvast aan een baan in de democratische schaduw regering heeft geholpen zit de republikeinse presidentskandidaat Donald Trump steeds vaster in het zadel.

Trump is niet alleen “good for America” maar ook voor Europa. De schandelijke inmenging door Obama in de Britse soevereiniteit door te dreigen dat de U.K. bij een Brexit achterin de rij komt te staan is hier totaal verkeerd gevallen. Deze dubieuze uitspraak is inmiddels teniet gedaan door Trump die stelt dat een Brexit juist goed voor Engeland is.

Ondanks alle hosanna verhalen blijft de Europese economie anemic. De Europese steunmaatregelen aan zwakke landen hebben geleid tot een fiscaal vampirisme dat een verlammende uitwerking op de bestedingskracht van de burgers in de Noord Europese landen heeft.

De campagne voor en tegen een Brexit nadert het kookpunt. Vooral de financiële sector is -zo kennen we ze weer- niet in de eerste leugen gebarsten. Zo zou een Brexit slecht zijn voor huiseigenaren met een hypotheek omdat de rente dan mogelijk gaat stijgen. Ze vergeten erbij te vertellen dat deelname aan de EU, Britse huishoudens veel meer kost dan die paar ponden per maand aan hogere hypotheek lasten.

De Nederlandse televisie kwam deze week in Nieuwsuur uiteraard met een vertekend beeld over de motivatie voor een Brexit. Alsof het alleen de vluchtelingen zijn die de gewone Brit zorgen baren. Men is hier vooral de verstikkende EU wetgeving totaal beu. De EU ontneemt de burger met haar dictatoriale besluiten de laatste levensvreugde.

Zo ziet men hier het verbod op het kweken van oude planten als een directe aanval op de Engelse tuin. Minstens zo erg is de hetze tegen de degelijke Engelse waterkokers, zoals Dualit. Opeens voldoen de “kettles” niet meer aan de Brusselse wet omdat ze teveel stroom zouden gebruiken. Vooral dat laatste is onzin omdat in een koker van 3000 watt water sneller aan de kook is dan in een exemplaar van 2000 watt. Per saldo is het verschil in electriciteits consumptie daarom nihil.

En dan de stofzuigers. Ze willen ons letterlijk in het stof laten bijten. Krachtige, goed zuigende, stofzuigers zijn inmiddels ook verboden. Een stofvrij huis is er niet meer bij. Het EU bestuur laat de burger liever vervuilen in plaats van een fractioneeel hoger stroomverbruik.

Energie besparing kan geen argument zijn. Er is in de EU een over aanbod aan elektriciteit.

Verder zijn inmiddels tal van oude vertrouwde producten verpest. Zo is Thinner niet meer wat het was en chloor lijkt in geen enkel opzicht meer op het oerdegelijke product waar bij ons thuis vroeger het toilet mee werd schoongemaakt.

En hoe zal het aflopen met de Roundup? Wie het weet mag het zeggen. Want ook al is nu door gezaghebbende instanties vastgesteld dat dit onkruidbestrijdingsmiddel niet kankerverwekkend is moet ik nog zien of dit middel in de schappen blijft.

Inmiddels is David Cameron in opspraak geraakt. Hij zou het parlement niet hebben geïnformeerd over een geheim plan, bekokstoofd samen met de baas van een Engelse multinational over hoe hij zijn best zou doen Engeland in de EU te houden.

Een brief waarin dit complot is beschreven zou 11 dagen voordat op 19 februari de heronderhandelingsdeal met de EU werd gesloten naar Downing Street zijn gezonden.

Op dat moment hield Cameron, geheel tegen wat nu is uitgelekt, nog vol dat hij niets uitsloot over de vraag voor welk kamp hij partij zou kiezen.

Als hij inderdaad het parlement heeft misleid dan past dat overigens in het geheel bij de EU die van leugen en bedrog aan elkaar hangt.

Bekend is inmiddels dat besluiten over een reeks zwaar omstreden wetten door het Europees parlement tot na het Brexit referendum zijn uitgesteld.